Houtpellets in de actie! Beschikbaar per hele of halve pallet + speciale afhaalkorting. Bekijk de: actie hier

  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Hoeveel bespaar je ten opzichte van gas met een pelletkachel in 2024?

Als je overweegt om een pelletkachel aan te schaffen, ben je niet de enige. Met de stijgende energieprijzen en de groeiende vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen kiezen steeds meer mensen voor houtpellets. Maar wat zijn de werkelijke besparingen? In deze blog vertellen we je alles over de kosten, besparingen en de levensduur van een pelletkachel, en waarom je je houtpellets bij ons zou moeten kopen.

Wat kosten houtpellets?

Laten we beginnen met de kosten van houtpellets. Stel je voor dat je 1050 kg houtpellets koopt voor €450. Houtpellets zijn niet alleen een duurzame verwarmingsbron, ze zijn ook heel betaalbaar. Met een calorische waarde van ongeveer 4,8 kWh per kilogram krijg je een totale energie-output van:

1050 kg × 4,8 kWh/kg = 5040 kWh

Dat betekent dat je voor je investering van €450 maar liefst 5040 kWh aan energie krijgt.

Wat is de prijs per kWh van houtpellets?

Nu we weten hoeveel energie je krijgt, kunnen we de prijs per kWh berekenen:

Prijs per kWh = 450 euro / 5040 kWh = 0,089 euro per kWh (ofwel 8,9 cent per kWh)

Dit maakt houtpellets een uiterst betaalbare optie voor verwarming in vergelijking met andere energiebronnen.

Gasprijzen en omzetting naar kWh

Laten we ook de kosten van verwarming met gas bekijken. In 2024 ligt de gemiddelde prijs van gas rond de €1,34 per m³. Maar hoeveel kWh zit er in een m³ gas? In Nederland levert 1 m³ aardgas ongeveer 9,77 kWh aan energie. Zo bereken je de prijs per kWh:

Prijs per kWh gas = 1,34 euro / 9,77 kWh = 0,137 euro per kWh (ofwel 13,7 cent per kWh)

Dat betekent dat je voor gas ongeveer €0,137 per kWh betaalt, ofwel 13,7 cent per kWh.

Vergelijking: Houtpellets versus gas

Nu we de prijs per kWh voor zowel houtpellets als gas hebben berekend, laten we de besparingen vergelijken. We hebben vastgesteld dat:

  • Houtpellets: €0,089 per kWh (8,9 cent per kWh)
  • Gas: €0,137 per kWh (13,7 cent per kWh)

Als je een gemiddeld energieverbruik van 17.000 kWh per jaar hebt, levert de overstap naar houtpellets een jaarlijkse besparing op van:

Jaarlijkse besparing = 17.000 kWh × (0,137 euro/kWh – 0,089 euro/kWh) = 17.000 kWh × 0,048 euro/kWh = 816 euro per jaar

Terugverdientijd van een pelletkachel

Nu je weet hoeveel je kunt besparen, laten we de terugverdientijd van een pelletkachel bekijken. Stel dat de totale kosten voor een pelletkachel, inclusief installatie, ongeveer €4.000 zijn. Met een jaarlijkse besparing van €816, ziet de berekening er als volgt uit:

Terugverdientijd = 4000 euro / 816 euro/jaar = 4,9 jaar

Dus je kunt je investering in ongeveer 5 jaar terugverdienen!

Hoe lang gaat een pelletkachel mee?

Een andere reden om in een pelletkachel te investeren, is de levensduur. Met goed onderhoud kan een pelletkachel maar liefst 15 tot 20 jaar meegaan. Zorg ervoor dat je de kachel jaarlijks laat controleren en schoonmaken, zodat je de efficiëntie verhoogt en de levensduur verlengt.

Voordelen van hoogwaardige houtpellets

Bij ons vind je alleen de beste houtpellets die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Door gebruik te maken van hoogwaardige pellets geniet je van minder asvorming en een schonere verbranding. Dat is niet alleen beter voor je kachel, maar ook voor het milieu. Bovendien zorgen goede pellets voor een optimale werking van je verwarming.

Conclusie

Investeren in een pelletkachel is een slimme keuze in 2024. Met lagere verwarmingskosten, een redelijke terugverdientijd en een lange levensduur zijn pelletkachels ideaal voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en kostenefficiënte verwarmingsoplossing. En met onze hoogwaardige houtpellets ben je verzekerd van een optimale verwarming.

Kies voor een duurzame toekomst en bespaar op je energiekosten! Bestel vandaag nog je houtpellets bij ons en maak de overstap naar een comfortabele en verantwoorde manier van verwarmen.

Gerelateerde artikelen

Hoe vermijd je het kopen van slechte houtpellets?

Houtpellets zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten: witte houtpellets en bruine… Lees verder

Wat zijn bruine houtpellets?

Je staat op het punt om een belangrijke keuze te maken voor je pelletkachel: witte of bruine pellets? In dit… Lees verder

Welke pellets kan ik het beste gebruiken in mijn pelletkachel?

Pelletkachels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een efficiënte en milieuvriendelijke alternatieve manier om onze huizen te verwarmen.… Lees verder